Iglo voor de kat

Het was zo ver… Een nieuw kitten nam zijn intrek. Je kent het wel: klein, pluizig en onweerstaanbaar! willy

Iedereen die wat vertrouwd is met katten weet ook dat ze gek zijn van dozen of andere dingen waar ze kunnen inkruipen. Omdat ik een tijd geleden veel t-yarn gemaakt (lees hier hoe je dat zelf doet) had, wou ik even iets proberen. Het zou een gesloten poezenmand worden. Ik had wel wat in gedachten, maar ging toch even aan het Googlen. Zo kwam ik bij dit geweldig patroon terecht en kon ik meteen aan de slag!
Je kan t-yarn kopen in de winkel of je kan het zelf maken. Je begint met een cirkel, waaraan je telkens meerderingen aan toevoegt. foto 1

Het leuke is dat je zelf de grootte kan bepalen. Ik haakte een kleine en een grote iglo. Als de basis groot genoeg is, begin je aan de ‘muren’. Vergeet niet een ingang te maken voor de nieuwe bewoner!

foto 2

1kat

Zo blijf je verder haken tot de hoogte goed is. Dan haak je in elke ronde minderingen, tot je nog maar een paar steken over hebt. Als alles goed gaat heeft de kat nu al lang in de gaten dat het leuk wordt. Even uittesten moet kunnen, niet? foto 3

Als je heel vast haakt, blijft de iglo min of meer in vorm. Als dat niet het geval is kan je hem wat verstevigen met sterke ijzerdraad.

foto 44kat

Toen de iglo klaar was, had ik een heel blije kitten, maar ook een verdrietige puppy. Ik hoorde ze denken: ik wil ook zoiets! foto 6

En nog wat sfeerbeelden…

kat1 (2)

3kat

iglo2

iglo6

iglo7

4kat

iglo5Wil je ook graag zo een iglo, maar kan je zelf niet haken? Je kan ze bestellen via de webshop, in de kleur en maat die jij wenst!

Ondertussen… haak ze!

Tanneke

Advertenties

One thought on “Iglo voor de kat

  1. Hartstikke leuk! Ik denk alleen dat je nu ook nog een exemplaar moet maken voor de hond…. Mijn katten zouden dit ook helemaal geweldig vinden, dus ik ga er ook een paar maken. Dank voor de goede tip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s