Ierse sjaal

Een paar jaar geleden kreeg ik van een vriendin een leuk patroon. Ze vond het echt iets voor mij en ze dacht dat ik wellicht meteen aan de slag zou gaan. Niet dus…

Hoewel het enkele jaren geleden is, ben ik dat patroon nooit vergeten! Vorige maand diepte ik het terug op uit mijn patronenmap. Ik ging op zoek naar de juiste wol, bestudeerde het patroon en ik begon eraan. Eindelijk. Ik stuurde mijn vriendin een sms-je, ze wist bijna niet meer waar het over ging.

Het werk vorderde goed. De sjaal zelf wordt apart gehaakt, in een open motief, met wat reliëf in. Omdat ik werkte met dubbele draad ging het echt goed vooruit. Op één avond was de sjaal klaar en kon ik beginnen met de bloemen en de blaadjes.

Dan begon het moeilijkste werkje: kiezen waar de bloemen en de blaadjes zouden komen.

 

 

 

 

 

 

 

Het gemakkelijkste was het om alles even te spelden, te kijken, kiezen, herschikken en opnieuw kiezen en herschikken.

 

 

 

 

 

 

 

Toen dat gedaan was naaide ik de blaadjes aan de bloemen en vervolgens alles aan de sjaal.

 

 

 

 

 

 

 

Het naaiwerk was snel klaar. Bij elke bloem die erbij kwam, kwam de sjaal meer tot leven. De bloemen komen, dankzij de blaadjes, helemaal tot hun recht en geven een heerlijke romantische toets aan de sjaal.

Je kan de sjaal gewoon laten afhangen, eventueel met een leuke riem erover, zodat hij wat strak zit. Het leukste vind ik om hem echt rond je nek te wikkelen en te genieten van de warme, zachte wol. In ieder geval is het een echte eyecatcher geworden, een echt uniek exemplaar. En die vriendin… als ze de sjaal mooi vindt, dan krijgt ze hem cadeau!

Wil je ook zo een leuke sjaal? Dat kan! Je kan hem bestellen via DEZE LINK. Geef ook even mee in welke kleur je hem wilt. Ik denk dat hij in het wijnrood ook heel mooi kan zijn. Voor wie van kleur houdt kan kiezen tussen verschillende kleuren voor de sjaal, blaadjes en bloemen!

Ondertussen…. Haak ze!

Tanneke

Advertenties

3 thoughts on “Ierse sjaal

  1. mooie sjaal, eigenlijk te mooi om hem kant en klaar te kopen, wordt het patroon niet los verkocht ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s